سبک شابی شیک در معماری داخلی

سبک دکوراسیون شابی شیک یا شابی شیک یکی از پرطرفدارترین استایل ها برای چیدمان منزل می باشد که از سبک های روستیک و قدیمی الهام گرفته است. در این سبک برخلاف سبک های ویکتوریایی از تجملات و لوکس بودن فاصله گرفته شده و گرایش به سوی سادگی و قدیمی بودن ایجاد شده است.

سبک دکوراسیون شابی شیک چیست؟

با توجه به اختلاف های چشمگیری که سلیقه افراد در انتخاب رنگ و طرح برای وسایل منزل و سبک زندگی وجود دارد، سبک های دکوراسیون داخلی متعددی به مرور روی کار آمده اند. شابی شیک یکی از نمونه های پرطرفداری می باشد که در کشورهای اروپایی معرفی شده و نقطه مقابل سبک های تجملاتی و گران قیمت سلطنتی و ویکتوریایی قرار گرفته است. به طوریکه می توان گفت، اصلی ترین نشانه از سبک شبی چیک، پشت سرگذاشتن وسایل لوکس و مجلل و جایگزینی آنها با وسایل قدیمی، پارچه های گلدار نخ و کتان در کنار دیوارهای ساده با رنگ های روشن و مبلمان هایی با ظاهر آنتیک می باشد.

با توجه به اینکه در این استایل بیشتر گرایش به سوی کهنه کاری می باشد، ممکن است این سوال بوجود آید که منشا شکل گیری سبک دکوراسیون شبی شیک چیست و این سبک چقدر قدمت دارد؟ جالب است بدانید که shabby chic در اواخر دهه 80 میلادی شکل گرفته و اوج آن را می توان در اوایل دهه 90 مشاهده نمود. در سال های اخیر که دکوراسیون داخلی با تغییرات چشمگیری مواجه شده است، به نظر میرسد که شابی شیک مجدد مورد استقبال قرار گرفته و سادگی و قدیمی بودن را در منازل حاکم نموده است.

ویژگی های سبک دکوراسیون شابی شیک

با توجه به اینکه در این سبک تلاش میشود تا از تجملات فاصله گرفته شود، لذا می توان اصلی ترین ویژگی های استایل شبی شیک را به صورت زیر بیان نمود:

  • انتخاب رنگ های روشن و پاستیلی و رهایی از رنگ های متضاد و بسیار زنده
  • استفاده از وسایل تزئینی آنتیک به سبک های ویکتوریایی و سلطنتی
  • انتخاب میز و مبلمان با رنگ های پریده و کهنه کاری شده و حذف مبلمان های استیل لوکس
  • حذف تابلوهای مجلل و وسایل تزئینی لوکس از روی دیوارها و جایگزینی آنها با کاغذ دیواری های گلدار
  • به کار بردن در و پنجره های فلزی و چوبی با طرح و ظاهر قدیمی
  • استفاده از کفپوش های چوبی برای بخش های مختلف
  • با توجه به حذف وسایل مدرن و لوکس، شابی شیک یکی از ارزان ترین استایل ها برای خانه می باشد

برای اجرای سبک دکوراسیون شابی شیک نیاز به خرید وسایل آنتیک و گران قیمت نیست، بلکه می توانید با پتینه کاری، رنگ آمیزی و سمباده زنی و ایجاد لک با چای و قهوه روی سطوح چوبی و پارچه ای و سایر تکنیک ها وسایل ارزان را به آنتیک تبدیل کنید.

ترکیب رنگ سبک دکوراسیون شبی شیک

یکی از مهم ترین فاکتورها در انتخاب سبک برای چیدمان منزل، توجه به رنگ و انتخاب ترکیب صحیح برای آنها می باشد. در حالت کلی می توان گفت، در شابی چیک گرایش به سمت رنگ های ملایم و روشن و پاستیلی می باشد و بر همین اساس چند ترکیب رنگ عالی برای آن در تصاویر زیر ارائه شده است.

سالن پذیرایی با سبک دکوراسیون شابی شیک

یکی از مهم ترین بخش ها در منزل، سالن پذیرایی می باشد و همیشه تلاش میشود تا به بهترین شکل این فضا طراحی شود. در اتاق پذیرایی به سبک دکوراسیون شبی شیک shabby chic در مرحله اول لازم است مبلمان را به دقت انتخاب کنید. مبلمان های راحتی قدیمی با روکش پارچه ای یا چرم در کنار کوسن های گلدار با رنگ های روشن و ملایم می تواند اولین انتخاب باشد.

از دیگر موارد مهم برای تزئین سالن پذیرایی یا اتاق نشیمن با سبک shabby chic می توان به استفاده از میزهای قدیمی و خلاقانه اشاره کرد. به عنوان مثال، رنگ آمیزی صندوقچه های قدیمی و کهنه و استفاده از آنها به عنوان میز می تواند یکی از انتخاب های عالی در این زمینه باشد.

گلدان های فلزی یا سفالی با گل های رنگارنگ و بزرگ در بخش های مختلف سالن از دیگر مواردی می باشد که فضا را کاملا نوستالوژیک خواهد کرد. همچنین می توانید در کنار گلدان از سایر وسایل تزئینی که ترکیبی از لوکس و آنتیک بودن را نشان می دهند استفاده نمایید.

لوسترهای بزرگ و فلزی، آینه قدی با قاب های چوبی، قاب عکس های قدیمی روی دیوار، کاغذ دیواری های گلدار یا ساده با رنگ های ملایم، پرده های نخی و کتان گلدار یا ساده و کفپوش های چوبی با رنگ های روشن همگی می توانند انتخاب خوبی برای این سبک باشند.

اتاق خواب سبک شبی شیک

با توجه به ویژگی هایی که به آنها اشاره شد، اگر به دنبال این هستید که اتاق خواب به سبک شابی شیک داشته باشید، کافیست ابتدا به نوع تخت و روتختی توجه کنید. در این سبک می توان از تخت های فلزی قدیمی یا چوبی ساده استفاده کنید و رنگ پریدگی در بخش های مختلف آن را نمایان سازید. علاوه براین، استفاده از روتختی های کتان و نخی گلدار با رنگ های کاملا زنانه و ملیح می تواند فضا را کاملا با این سبک منطبق کند.

از دیگر مواردی که در اتاق خواب لازم است به آن توجه شود، دقت در انتخاب مدل پاتختی می باشد. علاوه بر میزهای پاتختی قدیمی، می توان از گلدان و وسایل تزئینی با نمای کهنه برای این منظور استفاده کنید. انتخاب پرده های گلدار و کمی چروک شده، دیوارهایی با رنگ های ملایم از قبیل سفید، کرم، بژ، خاکستری و صورتی و پاستیلی و همچنین لوسترهای آویز بزرگ در کنار بالشت های گلدار همگی می توانند اتاق خواب با شبک شابی چیک داشته باشید.

آشپزخانه سبک شابی شیک

در آشپزخانه نیز مانند سایر بخش ها لازم است با انتخاب وسایل کهنه و فاصله گرفتن از تجهیزات مدرن فضا را با این سبک سازگار کنید. به عنوان مثال یکی از مهم ترین انتخاب ها استفاده از کابینت های سفید با ظاهر آنتیک در کنار نیمکت های چوبی رنگ پریده می تواند انتخاب خوبی برای این فضا باشد.

از دیگر موارد بسیار مهم در آشپزخانه های شبی شیک می توان به نصب شلف و قفسه های بدون درب بر روی دیوار اشاره نمود. شلف ها بهتر است چوبی با رنگ های روشن و ملایم باشند و تا حد امکان قفسه های روی دیوار بدون درب باید باشند.

نکته مهم اینکه، می توانید میزهای معمولی که در منزل دارید را با رنگ آمیزی و سمباده زنی به میز آنتیک و کهنه تبدیل کنید که نقش بسیار مهمی در shabby chic دارند. این میزها در کنار نیمکت و صندلی هایی با روکش نخی و کتان رنگ روشن و گلدار و کفپوش های چوبی و لوسترهای بزرگ و کریستالی در نهایت می توانند ترکیبی بسیار زیبا را در آشپزخانه فراهم کنند.

سرویس بهداشتی و حمام سبک شابی شیک

با توجه به اینکه تمرکز در این سبک رهایی از تجملات و وسایل لوکس و مدرن می باشد، در نتیجه درسرویس بهداشتی و حمام شابی شیک نمی توان انتظار وجود کابین دوش و سینک و شیرآلات گران قیمت را داشت. در مقابل، می توان با نصب سینک های مزرعه ای و لوسترهای آویز و پرده های گلدار برای جداسازی حمام و سرویس بهداشتی فضایی کاملا قدیمی و البته شیک را ایجاد نمود.

با توجه به میزان فضای خالی که در این بخش از منزل در اختیار دارید می توانید از میز و آینه و همچنین شلف های رنگی کهنه نما برای چیدمان لوازم بهداشتی استفاده نمایید.

 

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

سایدبار کشویی